ИЗАБРАН НОВИ ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ
20.08.2012

На другој редовној седници Скупштине, која је одржана у сали Нишког културног центра, након потврђивања мандата одборницима Љубиши Костићу, са изборне листе Покренимо Палилулу-Томислав Николић (СНС,МС,ПСС-БК,ПС); Кристини Петровић, са изборне листе УРСА и Мирјани Митровић са изборне листе СПС-ПУПС-ЈС и усвојене оставке проф.др Игора Новаковића, досадашњег председника Скупштине Градске општине Палилула, за новог председника Скупштине, већином гласова одборника, изабран је економиста Милош Стојковић. Седници су присуствовала 23 одборника. Они су једногласно усвојили  записнике са конститутивне седнице и са прве редовне седнице Скупштине Градске општине Палилула. Након потврђивања мандата новим одборницима приступило се избору председника Скупштине.

Комисија за избор председника Скупштине, након обављене процедуре гласања утврдила је да је гласало 23 одборника од укупно 25. Установљено је да су била 2 неупотребљена листића, 18 одборника је гласало за а 5 против. Неважећих листића није било. “Трудићу се да што боље обављам свој посао и да створим добру и пријатну атмосферу у раду Скупштине”, рекао је након избора Милош Стојковић, нови председник Скупштине Градске општине Палилула.

Председник општине Палилула, Бобан Џунић, нагласио је да је у овом тренутку важно то што није било застоја у раду општине и што је и конституисање Скупштине обављено како ваља. Председник Џунић је подсетио да је Палилула једна од најсиромашнијих општина у Региону и да Управа ове општине тренутно има већи број запослених. Он није најавио отказе, али је рекао да ће предложити реорганизацију општинске Управе ради бољег функционисања. “Моја иницијатива је да град након прерасподеле определи већа трансферна средства из буџета нашој општини, како би обезбедили усклађивање коефицијента запосленима, рекао је Бобан Џунић. За то постоје реалне могућности. На пример, у општини Палилула формирано је 5 комисија док у осталим градским општинама је овај број знатно већи (пример:општина Црвени Крст која има 9, Медијана, Пантелеј и Нишка Бања имају по 8.комисија). Такође, надокнада председницима  комисија у дугим општинама је дупло већа па све то треба ускладити. Осим председника Скупштине, најављено је да ће општина Палилула ускоро добити и новог начелника општинске Управе. “Као што је и било договорено коалиционим споразумом, биће постављен нови начелник Управе и до сада је исказано велико интересовање за ово радно место”, рекао је председник Џунић. Именоваће се оно лице за које се утврди да испуњава све услове који су прописани законом и другим актима. Након усвајања одлуке о изменама и допунама одлуке о организацији Управе ГО Палилуа, биће поставњен и заменик начелника.

Од одборничких питања издвајамо иницијативу Миодрага Станковића о решавању питања изградње улице 1300 каплара у Паси Пољани. „Желим да скренем пажњу на појединости у решавању овог проблема-рекао је одборник Станковић. Пре избора је урађен део око водоводне мреже и један тротоар. Међутим,  још пре три године, град је обећао и постављање мреже за одвод атмосферских вода, али то до сада није решено. Бобан Микић, честитао је избор новом председнику Скупштине у име одборничке групе Избор за бољи живот – Борис Тадић. Он је затражио да се припреми информација о реализацији три пројекта, два из суседског програма и један који се односи на постављање мобилијара у насељима општине. Одборник Стојадин Стајић, је покренуо питање да се затражи од ЈП Дирекција за изградњу града, која је надгледака радове приликом изградње Моравског колектора у Бубањ селу,  да наложи извођачу радова да врати у првобитно стање простор који је раскопан за ове намене.

На другој седници Слупштине одборничке мандате су вратили Милан Стевановић и Димитанка Рајичић Ђорђевић са изборне листе ДСС-а.

ФОТОГРАФИЈЕ

ВИДЕО КЛИПИНГ:

Niš, GO Palilula, Druga redovna sednica Skupštine GO Palilula, pokrivanje    
http://youtu.be/VpLUGsEGfaU
Niš, GO Palilula, Boban Džunić predsednik GO Palulila, o sednici i predstojećim aktivnostima  
http://youtu.be/erG1mqgUvIE
Niš, GO Palilula, Boban Džunić predsednik GO Palilula, o potrebnim sredstvima za zaposlene  
http://youtu.be/aWiBXgUNVHM
Niš, GO Palilula, Miloš Stojković predsednik Skupštine GO Palilula, o izboru 
http://youtu.be/pMo2AwrIX6o